Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 25 juni 2018

  Franska slaktare vill skyddas från våld från aktivister

  Slaktare i Frankrike vill ha mer skydd mot våld och hot, rapporterar TT-AFP.

   Branschorganisationen CFBCT, som samlar 18 000 franska egenföretagare, skriver brev till inrikesministern Gerard Collomb. Arkivbild.
  Branschorganisationen CFBCT, som samlar 18 000 franska egenföretagare, skriver brev till inrikesministern Gerard Collomb. Arkivbild. FOTO: MOSTPHOTOS

  I ett brev till inrikesministern Gerard Collomb skriver de om ”aktivistiska veganer” som ”vill tvinga sin livsstil på den enorma majoriteten av folket”. Brevet är skrivet av branschorganisationen CFBCT som samlar 18 000 franska egenföretagare. ”Vi räknar med er hjälp och stödet från hela regeringen så att det fysiska, verbala och moraliska våldet slutar så fort som möjligt”, skriver dess ordförande Jean-Francois Guilhard.

  De nämner bland annat attacker mot flera slakterier och köttbutiker i norra Frankrike i april. I mars väcktes åtal mot en kvinna som skrev på Facebook att det var rättvist när en butikscharkuterist dödades i en terrorattack. Det köps allt mindre kött i Frankrike, samtidigt som det kampanjas friskt för vegetarisk och vegansk mat, med bland andra skådespelerskan Brigitte Bardot i spetsen, enligt TT-AFP.

  LÄS OCKSÅ: Åtalas för försök till att köra på djuraktivisterLÄS OCKSÅ: ”Vi vill inkludera bondgårdar i lagarna om hemfridsbrott och olaga intrång”

  Relaterade artiklar

  Till toppen