Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 28 augusti 2018

  Frankrikes miljöminister avgår

  För lite utveckling av ett miljövänligare jordbruk starkt bidragande till Nicolas Hulots beslut.

   Frankrikes miljöminister Nicolas Hulot meddelade att han lämnar sitt uppdrag i en direktsänd radiointervju.
  Frankrikes miljöminister Nicolas Hulot meddelade att han lämnar sitt uppdrag i en direktsänd radiointervju. FOTO: Arkivbild

  Efter ett och ett halvt år som minister har inte tillräckligt mycket hänt på miljöområdet för att Nicolas Hulot ska vara nöjd.

  – Har vi börjat minska användningen av växtskyddsmedel. Svaret är nej. Har vi börjat bromsa eroderingen av den biologiska mångfalden? Svaret är nej. Har vi börjat göra det möjligt att stoppa byggandet på jordbruksmark? Svaret är nej, sa ministern när han i en radiointervju med France Inter i direktsändning meddelade att han lämnar regeringen.

  Avgången är ingen direkt överraskning, även om sättet att meddela den på kanske är lite ovanlig. Enligt Nicolas Hulot själv visste varken president Emmanuel Macron eller premiärminister Édouard Philippe om att han beslutat sig för att lämna regeringen. Nicolas Hulot, vars formella titel har varit minister för ekologisk omställning, var miljödebattör och medieprofil när han tackade ja till ministerposten i maj 2017.

  Han hade tidigare nobbat erbjudande om ministerposter från Jaques Chirac, Nicolas Sarkozy och François Hollande. Nicolas Hulot gav sig själv ett år att se om han kunde göra någon nytta. I maj i år sa han i franska medier att han skulle ägna sommaren åt att utvärdera sin insats.

  LÄS OCKSÅ: Ministern hotar att avgå om inte fler björnar importerasLÄS OCKSÅ: Oklar Sverige-röst inför glyfosatmöte

  Relaterade artiklar

  Till toppen