Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 4 maj 2018

  Fortsatta förluster för HK Scan

  HK Scan hade ett jobbigt 2017 och starten i år har inte varit bättre. Bolaget redovisar en förlust på 18,4 miljoner euro för första kvartalet 2018.

   Kycklingslakteriet i Rauma är ett problembarn för HK Scan.
  Bild 1/2 Kycklingslakteriet i Rauma är ett problembarn för HK Scan. FOTO: Ann Lind n
   Jari Latvanen, koncernchef på HK Scan.
  Bild 2/2 Jari Latvanen, koncernchef på HK Scan. FOTO: Jukka Rapo

  Det kan jämföras med ett rörelseresultat på minus 6,8 miljoner euro under motsvarande period 2017 och med ett minus på 17, 6 miljoner euro för helåret 2017.

  Enligt bokslutskommunikén kan 9,9 miljoner euro, mer än halva förlusten under första kvartalet, härledas till kostnader i samband med att ett nytt kycklingslakteri tagits i bruk i Rauma, Finland.

  Men HK Scan har gått med förlust på alla sina fyra marknadsområden: Finland, Sverige, Danmark och Baltikum, under det första kvartalet.

  Back i Sverige

  I Sverige uppgick försäljningen under första kvartalet till 164 miljoner euro, vilket är något mindre än under motsvarande period i fjol. Rörelseresultat blev minus 1,4 miljoner euro, vilket är något sämre än kvartal ett 2017.

  HK Scan är noterat på Helsingforsbörsen och Lantmännen är näst största aktieägare. Lantmännens koncernchef Per-Olof Nyman sitter med i styrelsen för HK Scan.

  LÄS OCKSÅ: Ännu en vinstvarning för HK ScanLÄS OCKSÅ: Finländsk gris på export till Kina

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen