Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 2 januari 2018

  Åtta vargar fällda i årets jakt

  UPPDATERAD. Årets vargjakt drog i gång på tisdagsmorgonen. När mörkret på eftermiddagen hade lagt sig var åtta vargar skjutits. Två av dem var angripna av skabb.

  FOTO: Arkiv Mostphotos

  På tisdagsmorgonen drog årets vargjakt i gång. Vid tiotiden på förmiddagen fälldes den första vargen i Vimyrenreviret i Värmland, där totalt sex vargar får fällas, rapporterar svenskjakt.se.

  Vargen som sköts i Vimyrenreviret var en vuxen hanvarg som enligt svenskjakt.se var drabbad av skabb. Senare under dagen sköts ytterligare en varg i samma revir.

  Länsstyrelsen i Dalarna skickar ut en rättelse av sina tidigare uppgifter. Det är fyra vargar som fällts i Flatenreviret, inte fem som myndigheten tidigare och felaktigt uppgett.

  En av de fyra fällda i Dalarna, en tik, var även den svårt skabbangripen.

  Jakten pågår i fem län, där det råder varierade väderförhållanden. I Gävleborg har det kommit rikligt med snö och det ligger uppemot 85 centimeter lössnö i området. Där har jägare hittat spår efter varg, lodjur och järv under morgonen.

  I Dalarna är det mer lättarbetat med några centimeter nysnö som kom under nyårsnatten. Under morgonen har tre olika varggrupperingar spårats i området, rapporterar svenskjakt.se.

  LÄS MER: Inget stopp för årets licensjaktLÄS MER: Motståndare överklagar vargjaktLÄS MER: Kammarrättens beslut om vargjakten

  Här ska vargarna skjutas

  Totalt får 22 vargar fällas vid årets licensjakt.

  6 stycken får fällas inom Vimyrenreviret i Värmland.

  6 stycken får fällas i Flatenreviret i Dalarna.

  6 stycken får fällas i Kölstareviret Västmanland.

  2 stycken får fällas i Nyskogenreviret i Gävleborg.

  2 stycken får fällas i Kindlareviret i Örebro.

  Licensjakten får pågå mellan 2 januari och 15 februari 2018.

  Relaterade artiklar

  Till toppen