Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 19 mars 2019

  Ras för grisproduktion i Kina

  Nu finns siffror på hur hårt den afrikanska svinpesten har slagit i Kina. De visar att antalet grisar minskat med 16,6 procent på ett år.

   Antalet grisar i Kina har rasat med 16,6 procent på ett år. Till stor del beroenden på svinpesten som enligt vissa källor kan ha drabbat upp till 50 procent av landets grisgårdar.
  Antalet grisar i Kina har rasat med 16,6 procent på ett år. Till stor del beroenden på svinpesten som enligt vissa källor kan ha drabbat upp till 50 procent av landets grisgårdar. FOTO: Mostphoto

  Nya siffror från Chinese Ministry of Agriculture and Rural Affairs (MARA) avslöjar nu hur hårt den afrikanska svinpesten har påverkat landets grisproduktion.

  Antalet grisar i landet har minskat med 16,6 procent i februari jämfört med samma månad 2018. Antalet suggor har minskat med 19,1 procent. Och utbrottet av den dödliga sjukdomen visar inga tecken på att klinga av. Antalet grisar minskade med 5,4 procent i februari jämfört med månaden innan, rapporterar Reuters.

  ”Kina kommer börja jaga griskött”

  Kina har rapporterat in 117 utbrott av den dödliga afrikanska svinpesten sedan augusti i fjol, skriver Pig Progress. Men mellan 30 till 50 procent av landets grisgårdar kan vara drabbade menar jordbruksföretaget Alltechs VD Mark Lyon.

  – Det betyder var femte gris i världen. Kina kommer därför att börja jaga griskött intensivt. Något som vi redan sett de senaste veckorna, säger han till Pig Progress.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen