Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 8 juli

  Första – och kanske sista – lösdriften på sandbädd

  Lösdriften på sandbädd i Tollarp är kanske både den första och sista i Sverige. Företaget bakom konceptet, Urbanfeeders in Sweden, har gått i konkurs.

   Korna på Ilnerstorps gård i Tollarp har bytt utbudet till en lösdrift på sandbädd.
  Korna på Ilnerstorps gård i Tollarp har bytt utbudet till en lösdrift på sandbädd. FOTO: Torbjörn Esping

  Urbanfeeders har sedan 2011 sålt maskiner och utrustning till djurstallar. Och bland annat fått uppmärksamhet för sitt sandbäddskoncept och sina kalvammor.

  Omsättningen var 2017/2018 nästan 15 miljoner kronor. Men det usla lantbruksåret 2018, i kombination med att företagets VD drabbades av sjukdom, tog knäcken på företaget. I maj försattes Urbandfeeders i konkurs.

  – Det har inte varit fel på produkterna, men ofta är det så i ägarledda företag: Kan inte ägaren utföra sitt uppdrag blir det svårt, säger konkursförvaltaren Jimmy Pilo på Ackordscentralen.

  Han bedömer att de flesta fordringsägare kommer att få betalt när varulagret och bilarna är sålda och reklamationerna regleras så att kundfakturorna betalas.

  Relaterade artiklar

  Till toppen