Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 28 oktober 2019

  Första fasen i handelsavtalet mellan USA och Kina på sluttampen

  Kinas handelsdepartement meddelade på lördagen att delar av texten till ”fas 1” i handelsavtalet med USA är i stort sett klar. De båda sidorna har nått konsensus inom områden som standarder som används av jordbruksreglerande myndigheter, rapporterar Bloomberg News.

   USA:s president Donald J. Trump.
  USA:s president Donald J. Trump. FOTO: Polaris / TT

  Kommentarerna följer efter fredagens telefonsamtal mellan Kinas vice finansminister Liu He och USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer samt finansminister Steven Mnuchin.

  I uttalandet från Kinas handelsdepartement konstateras att förhandlarna enats om att korrekt lösa deras grundläggande orosfaktorer och bekräftade att de tekniska konsultationerna runt delar av textöverenskommelsen i stort sett är klara.

  Hoppas kunna underteckna nästa månad

  På fredagen meddelade USA:s handelsrepresentantskontor i ett uttalande att USA och Kina är nära att slutföra sektioner av den första fasen i ett handelsavtal som USA:s president Donald Trump och hans kinesiske kollega Xi Jinping hoppas kunna underteckna vid ett toppmöte i Chile nästa månad.

  Relaterade artiklar

  Till toppen