Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 13 augusti 2019

  Försämrat resultat för Simris Alg

  Simris Alg, som odlar alger och som tillverkar kosttillskott, redovisar en rörelseförlust om 7,1 miljoner kronor (-4,8) för det andra kvartalet 2019.

   Fredrika Gullfot, VD för Simris Alg.
  Fredrika Gullfot, VD för Simris Alg. FOTO: Fredrik Thunberg

  Nettoresultatet för det First North-listade bolaget uppgick till -7,9 miljoner kronor (-5,3).

  Nettoomsättningen under perioden var 0,1 miljoner kronor (0,2).

  VD Fredrika Gullfot skriver i rapporten att försäljningen var lägre än målsättningen (1,3 miljoner kronor mot mål om 1,5 miljoner), främst en följd av en försening av den digitala satsningen.

  I förberedelse inför godkännande enligt Novel Foods-förordningen inom EU har bolaget inlett diskussioner med återförsäljare i Storbritannien och Tyskland.

  Strax innan rapporten publicerades meddelades att bolaget avser genomföra en riktad nyemission av aktier om cirka 344 600 kronor som ett led i rekryteringen av Khalid Meniri.

  ”Khalid Meniri kommer att arbeta på interimsbasis med att bygga upp och leda Simris Algs digitala närvaro globalt, inklusive e-handel. Khalid är en flerfaldigt prisbelönad digital kreatör med spetskompetens inom användarupplevelse och design”, skriver bolaget.

  Relaterade artiklar

  Till toppen