Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 22 juli 2016

  Förändringar på gång för stabilare bondeinkomster

  Effektivare verktyg för inkomststabilisering och krishantering krävs, säger EU:s jordbrukskommissionär.

   Phil Hogan.
  Phil Hogan. FOTO: OLIVIER HOSLET

  Jordbrukskommissionär Phil Hogan vill se annan utformning på de verktyg som ska hjälpa lantbrukare att klara de häftiga prissvängningar som blivit allt vanligare.

  Långtidsbudgeten synas

  Ett tillfälle till förändringar ges i höst, när EU:s långtidsbudget ska ses över och det finns utrymme för justeringar i den gemensamma jordbrukspolitiken.

  – Jag är villig att titta på vad vi kan göra för att göra inkomststabiliseringsverktyget och riskhanteringsåtgärderna mer attraktiva, och också göra en del förändringar i de finansiella instrumenten, sa kommissionären när han deltog i ett möte med EU-parlamentets jordbruksutskott i tisdags.

  Få länder som nappat

  Sedan den senaste reformen kan EU:s medlemsländer erbjuda sina bönder ett inkomststabiliseringsverktyg i sina landsbygdsprogram, men det är bara Ungern, Italien och den spanska regionen Castilla Y Leon som utnyttjat möjligheten.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen