Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 1 december 2017

  Flera kränkningar i studentmiljö

  SLU pekas ut i flera berättelser som kommit in i Metoo-uppropet ”Skiljagnarnafrånvetet”.

   – Jag skulle inte säga att det har blivit bättre men bara det att problemen med sexuella trakasserier har blivit mer uppmärksammade är första steget mot en verklig förändring, säger studentkårens ordförande Sebastian Remvig.
  – Jag skulle inte säga att det har blivit bättre men bara det att problemen med sexuella trakasserier har blivit mer uppmärksammade är första steget mot en verklig förändring, säger studentkårens ordförande Sebastian Remvig. FOTO: Stefan Lindblom

  På den största kåren, Ultuna Studentkår, är ordföranden Sebastian Remvig, inte förvånad över att de förekommer kränkningar på universitetet.

  – Vi är väl medvetna om att samma problem som finns i övriga samhället också finns här. Jag kan inte säga att jag är överraskad. Det är väl omfattningen i så fall men det gäller ju genomgående för hela Metoo-kampanjen, säger han.

  Kåren på Ultuna har sedan något år tillbaka ett aktivt arbete med värdegrundsfrågorna inte minst när det gäller festverksamheten. Bland annat har sångböckerna reviderats.

  – Det fanns mycket tveksamheter i sångerna och böckerna har nu städats upp ordentligt. Det gäller också de tal som hålls vid middagarna. Talaren måste ju själv stå för sina ord men kåren har alltid att förhålla sig till vad som sägs på middagarna, säger Sebastian Remvig.

  LÄS OCKSÅ: Så många har skrivit under skiljagnarnafrånvetetLÄS OCKSÅ: ”Det finns lantbrukare jag fasar för att besöka”LÄS OCKSÅ: ”Det får vara nog med sexism nu”

  Studentkåren kommer att gå igenom berättelserna och titta på var SLU benämns specifikt och se på vilka lösningar som krävs på plats.

  Sebastian Remvig betonar samtidigt att problemen med sexuella trakasserier och kränkningar finns i hela branschen. Studenterna på SLU kan i många fall förväntas få en arbetsledande ställning i framtiden och därför handlar det om att tackla de strukturer som finns och förändra dem.

  Viktigt vara i framkant

  Tonen ska sättas redan vid välkomnandet av nya studenter till utbildningen.

  – Blir välkomnandet bra, blir studietiden bra och på sikt ändrar vi attityderna i hela branschen. Därför är det jätteviktigt att vi ligger i framkant, säger Sebastian Remvig.

  Han menar att Metoo-kampanjen gör det lättare att arbeta vidare med frågorna.

  – Jag skulle inte säga att det har blivit bättre men bara det att problemen med sexuella trakasserier har blivit mer uppmärksammade är första steget mot en verklig förändring, säger Sebastian Remvig.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen