Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 21 augusti 2019

  Stort antal kor påkörda av tåg

  Ett tåg har körde på onsdagen på ett större antal kor mellan Säffle och Åmål. Ett antal kor ska ha legat fatklämda under tåget, enligt Aftonbladet.

   Arkivbild. Korna på bilden har inget med olyckan att göra.
  Arkivbild. Korna på bilden har inget med olyckan att göra. FOTO: Mostphotos

  Olyckan inträffade vid lunchtid på onsdagen och enligt Aftonbladet ska tåget ha spårat ur. Flera kor ska ligga fastklämda under tåget och jägare har kallats till platsen.

  Enligt Provinstidningen har 24 kor dött i kollisionen. Det visade sig senare att det handlade om kvigor. Tidningen har pratat med en boende i närheten av olycksplatsen som såg de lösspringande korna strax innan olyckan inträffade.

  – Min dotter kom springande och sa att det är kor på spåret. Sedan hörde vi att det började plinga från signalerna vid järnvägsövergången en bit längre bort och hann tänka ”åh nej”, berättar han för tidningen.

  Resenärer säger till Aftonbladet att de såg djurdelar flyga förbi vid kollisionen. Ett femtiotal personer ska vara fast på tåget och en av dem säger till tidningen att den först trodde att det rörde sig om en älg som blivit påkörd.

  – Men sedan syntes väldigt många delar och det var uppenbart att det var många kor som tåget krockat med.

  Benny Josefsson på trafikverkets pressjour säger till Aftonbladet att tåget har stora skador efter krocken.

  – Exakt hur många kor det rör sig om vet jag inte. Men tåget har slagits sönder i fronten, säger han.

  Relaterade artiklar

  Till toppen