Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 30 april

  Fjärde ladugårdsbranden i samma område

  Räddningstjänsten ryckte under natten mot torsdag ut till en brand i en byggnad på en gård belägen mellan Staffanstorp och Lund. Det är den fjärde branden på en gård i området den här veckan.

   Fyra ladugårdsbränder på bara några dagar. Nu ska polisen utreda om det finns något samband mellan dem. Arkivbild.
  Fyra ladugårdsbränder på bara några dagar. Nu ska polisen utreda om det finns något samband mellan dem. Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  Klockan var halv tre på natten när larmet gick. Räddningstjänsten kunde snabbt släcka branden – som var den fjärde gårdsbranden i området bara den här veckan i grannkommunerna Lund och Staffanstorp.

  Natten mot måndag brann det i en ödegård i Staffanstorp. Senare samma natt brann det i en maskinhall i Värpinge väster om Lund. På tisdagsmorgonen brann det i en ladugård i Östra Torn utanför Lund.

  Polisen misstänker att bränderna är anlagda. En man i 40-årsåldern, misstänkt för att ha anlagt branden i maskinhallen, greps i samband med branden i Värpinge men släpptes under onsdagen.

  – Han är dock fortfarande misstänkt, säger polisens talesperson Ewa-Gun Westford till ATL.

  Bränderna utreds nu och polisen ska också undersöka om det finns något samband mellan dem.

  Men den misstänkte satt frihetsberövad när en av bränderna bröt ut?

  – Precis, men det kan finnas samband mellan några bränder ändå.

  Hur länge utredningarna kommer att pågå kan inte Ewa-Gun Westford säga. Men av allt att döma kommer det att ta tid innan de är färdiga:

  – Vi har fortfarande kvar öppna utredningar från i somras.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Läs mer om

  Till toppen