Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 18 juli

  Finsk fjäderfäverksamhet lyfter HK Scan

  Slakterikoncernen HK Scan redovisar en resultatförbättring för årets andra kvartal. En återhämtning som väntas fortsätta under resten av året.

   Skyltar utanför HK Scans entré i Skara.
  Skyltar utanför HK Scans entré i Skara. FOTO: Göran Berglund

  HK Scans nettoomsättning för perioden april till juni låg på 439 miljoner euro, jämfört med 434 miljoner motsvarande period i fjol. Det visar bolaget delårsrapport som släpptes på torsdagen.

  Rörelseresultatet (ebit) landade på minus 6,6 miljoner euro (- 16,7). Marginalen låg på -1,5 procent (-3,8). Resultatet per aktie blev -0,17 euro (-0,31). Kassaflödet har stärkts under perioden och uppgick före investeringar till 5,6 miljoner euro (-29).

  Enligt rapporten var det förbättringar i fjäderfäverksamheten i Rauma i Finland som var den främsta orsaken till det förbättrade resultatet.

  ”Besparingsprogrammet, som gäller samtliga affärsområden, bidrog också till resultatförbättringen tillsammans med förbättrade marginaler på försäljningen”, heter det i rapporten.

  Prognosen för helåret är oförändrad. Där förväntas att tillväxten på HKScans marknader främst kommer att ligga inom kategorierna fjäderfä och färdiga måltider. I övriga segment spår bolaget en stabil efterfrågan under 2019.

  – Resultatet är inte tillfredställande men riktningen under första halvåret går åt rätt håll, säger Tero Hemmila, VD på HK Scan, i en kommentar.

  Relaterade artiklar

  Till toppen