Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 20 november 2019

  Fazer investerar 320 miljoner i havrekvarnsverksamheten

  Fazer kommer att investera ca 160 miljoner var i sina havrekvarnar i Lidköping och finska Lahti. Därmed fördubblas havrekapaciteten på båda orterna, skriver Fazer i ett pressmeddelande.

   Fazer vill bli den ledande aktören inom växtbaserad mat i Norra Europa. Arkivbild.
  Fazer vill bli den ledande aktören inom växtbaserad mat i Norra Europa. Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  Internationell efterfrågan på havre ökar snabbt och med denna investering uppger Fazer att de vill bli den ledande aktören inom växtbaserad mat i Norra Europa.

  ”Havre är ett superlivsmedel som har framgång världen över. Med vår expertis inom havre tar Fazer nu verksamheten till nästa steg”, säger Mats Liedholm, VD för Fazer Sverige i pressmeddelandet.

  Nya kvarntorn byggs vid respektive kvarn i Lidköping och Lahti. När tillbyggnaderna är klara uppger Fazer att de kommer vara nummer ett inom havre i Norden och en av de ledande aktörerna i Europa.

  ”Expertis inom havrerelaterad kvarnverksamhet, forskning och utveckling kommer i framtiden att spela en ännu viktigare roll för att vi ska våra strategiska mål. Fördubbling av kapaciteten i båda kvarnarna kommer även att kunna skapa nya arbetstillfällen.”, säger Mats Liedholm.

  Investeringen i havrekvarnsverksamheten uppges vara ett led i Fazers tillväxtstrategi som fokuserar på innovation och hållbara lösningar.

  Fazer och kvarnen i Lidköping

  1891 öppnade Karl Fazer sitt första konditori. Bolaget är fortfarande familjeägt, men har nu en internationell verksamhet som innefattar bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mjölkfria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster. Koncernen har egen verksamhet i nio länder och export till cirka 40 länder

  2016 köpte bolaget Frebaco Kvarn i Lidköping, som nu bytt namn till Fazer Kvarn. Kvarnen i Lidköping grundades 1981 och tillverkar havre-, vete- och rågprodukter som müsli, gröt och frukostflingor. Råvaran är lokalt odlat spannmål från Västgötaslätten och kvarnen har ca 60 anställda.

  Källa: Fazer och frebaco.se

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen