Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 3 mars 2017

  Fastighetsägare tar över konkursad mjölkgård

  Den stora jämtländska mjölkgården med 800 djur som gick i konkurs i januari har fått nya ägare. Bakom köpet står den lokala fastighetsägaren Erik Odén.

  FOTO: Åse Troedson

  Enligt en artikel i Östersunds–Posten genomförs köpet av de båda jämtländska gårdarna tillsammans med lantbrukaren Bengt Adolfsson. I köpet ingår även de 800 djuren som fanns i konkursboet.

  I Östersund är Erik Odén bland annat känd som fastighetsägare. Men köpet av de båda gårdarna genomför han som privatperson.

  – Utvecklar man inte centrum blir det avveckling och detsamma gäller för jordbruket. Jag tror på jämtländskt jordbruk och jag vill förmedla en positiv bild. Nu har mjölkpriset går upp också, det har ju varit dystert väldigt länge, säger han till Östersunds-Posten.

  Driften av de båda gårdarna kommer att arrenderas ut till ett nystartat bolag som har startats av den tidigare ägarens systrar. Enligt Erik Odén och Bengt Adolfsson är tanken att familjen ska bo kvar på gården.

  – Vi har haft tanken att vi skulle kunna hjälpa familjen att driva gården vidare. Det har varit mycket diskussioner med familjen och konkursförvaltaren innan vi kunde sy ihop en färdig lösning, säger Bengt Adolfsson till ATL.

  LÄS ÄVEN: Stor mjölkgård i Sydsverige i konkurs

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen