Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 18 mars

  Fårhuvuden och kadaver dumpades i skogen

  Under en och samma vecka upptäcktes ett tiotal ruttnande fårkroppar och tre sopsäckar med fårhuvuden dumpade i naturen. Nu upprättar polisen en anmälan om miljöbrott.

   Tre sopsäckar med fårhuvuden låg dumpade längs med en grusväg och i ett skogsparti vid ett stenbrott låg ett tiotal ruttnande fårkroppar som ser ut att ha dumpats i helt skick. Arkivbild.
  Tre sopsäckar med fårhuvuden låg dumpade längs med en grusväg och i ett skogsparti vid ett stenbrott låg ett tiotal ruttnande fårkroppar som ser ut att ha dumpats i helt skick. Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  Förra veckan hittades djurkadaver på två ställen på Österlen i Skåne. Den ena upptäckten gjordes utanför Brösarp och den andra i byn Listarum utanför Smedstorp, skriver Ystads Allehanda.

  Tre sopsäckar med fårhuvuden låg dumpade längs med en grusväg och i ett skogsparti vid ett stenbrott låg ett tiotal ruttnande fårkroppar som ser ut att ha dumpats i helt skick. Några öronmärkningar syns inte på djuren.

  Polisen har upprättat en anmälan om miljöbrott och Ystad-Österlenregionens miljöförbund har upprättat ett ärende om nedskräpning. En handläggare säger till Ystads Allehanda att platsen där fårkadavren hittades ligger i ett område där det ofta dumpas skräp olovligt.

  Relaterade artiklar

  Till toppen