Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 6 februari 2017

  Fågelinfluensa i Belgien

  Första fall av fågelinfluensa av typ H5N8 har upptäckts i Belgien.

   Belgiens minister med ansvar för medelklassen, de fria yrkena, små och medelstora företag, jordbruk och social integration Willy Borsus och Sveriges landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.
  Belgiens minister med ansvar för medelklassen, de fria yrkena, små och medelstora företag, jordbruk och social integration Willy Borsus och Sveriges landsbygdsminister Sven-Erik Bucht. FOTO: Zucchi Enzo

  Fågelinfluensan av typ H5N8 upptäcktes den 1 februari i en hobbybesättning i Lebbeke, norr om Bryssel. Det uppger belgiska motsvarigheten till Livsmedelsverket, Federal Agency for the Safety of the Food Chain (FASFC), i ett pressmeddelande.

  I torsdags gick belgiska myndigheter ut med skyddsnivåer likt de som råder i bland annat Sverige men eftersom det i det belgiska fallet rör sig om en hobbybesättning med burfåglar har skyddszonen bara en radie av på tre kilometer runt platsen.

  Det finns inga större fjäderfäbesättningar inom det området.

  ”Viruset som starkt påverkat våra grannländer i flera månader har nu nått Belgien. I detta skede har den professionella sektorn inte påverkats, men vi måste vara mycket vaksamma, säger Willy Borsus som är minister med ansvar för bland annat jordbruksfrågor i Belgien i ett pressmeddelande.

  Till toppen