Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 4 september 2019

  Facebookgruppen Lantbrukaren återuppstår

  Det var ett litet regelbrott som ställde till det för Facebookgruppen Lantbrukaren. Men redan i dag ska den gamla sidan vara aktiv igen.

  FOTO: Skärmdump

  Anledningen till att Facebook stängde ner Lantbrukaren var att det i gruppens beskrivning stod att den bland annat fanns till för att det skulle gå att sälja och köpa djur där. Något som bryter mot nätjättens regler.

  Men samtidigt så har administratörerna fått beskedet att gruppen kommer att återställas under dagen samt att den punkten i gruppens beskrivning plockas bort och att det är bra om det står att utannonsering av djur inte är tillåtet.

  – Det kommer givetvis att bli nolltolerans mot det nu, säger Andreas Florin som är en av gruppens administratörer till ATL.

  Han är jätteglad över beskedet att gruppen snart är på banan igen.

  – Det känns jäkligt skönt helt enkelt. Det här var det ingen av oss som trodde.

  När ursprungsgruppen stängdes ned i måndags startades det en ny med samma namn. Den har redan fått närmare 5 000 medlemmar.

  Vad kommer att hända med den nu?

  – Vi kommer att hänvisa dem till den gamla gruppen igen, säger Andreas Florin.

  Facebooks policyteam har tittat på gruppen och kommit fram att den har en utförlig uppsättning regler för hur medlemmarna ska uppföra sig och att administratörerna varit flitiga och noga med modereringen. Meddelandet avslutas med ”Keep up the good woork”.

  Relaterade artiklar

  Till toppen