Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 7 juli

  Regeringen kapitulerar – jordgubbskriget över

  Den estniska regeringen backar från ett tidigare beslut och tänker nu tillåta arbetskraft från utanför EU att komma in i landet och arbeta i jordbrukssektorn. I och med regeringens kapitulation är därmed det som inhemska medier kallat jordgubbskriget över.

   Den estniska regeringen backar från ett tidigare beslut och tänkte nu tillåta arbetskraft från utanför EU att komma in i landet och arbeta i jordbrukssektorn. I och med regeringens kapitulation är därmed det som inhemska medier kallat jordgubbskriget över.
  Den estniska regeringen backar från ett tidigare beslut och tänkte nu tillåta arbetskraft från utanför EU att komma in i landet och arbeta i jordbrukssektorn. I och med regeringens kapitulation är därmed det som inhemska medier kallat jordgubbskriget över. FOTO: Erlend Aas/NTB Scanpix/TT

  Bönderna har larmat om att jordgubbar och andra grödor ruttnar på fälten när säsongsarbetskraften inte fått komma in. Oppositionella parlamentariker krävde att frågan skulle tas upp till behandling och lösningen kom på måndagen.

  Parlamentets beslut innebär att utländsk arbetskraft kommer att beviljas inträde i landet under halvårsvisa perioder fram till våren 2022.

  Det högerpopulistiska partiet Ekre, som är del av regeringskoalitionen, har kraftigt motsatt sig att utländska arbetare släpps in och i stället krävt att estniska arbetslösa ska ta jobben.

  Relaterade artiklar

  Till toppen