Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 7 mars 2019

  Eskil Erlandsson (C) lämnar riksdagen

  Tidigare landsbygdsministern Eskil Erlandsson lämnar riksdagen med omedelbar verkan.

  – Eskil har på uppmaning av mig valt att lämna sin riksdagsplats. Anledningen är att det framkommit uppgifter om att han uppträtt på ett sätt som inte är acceptabelt, uppger Centerpartiets gruppledare Anders W Jonsson för ATL.

   Eskil Erlandsson (C) i samband med statsministeromröstningen i september 2018.
  Eskil Erlandsson (C) i samband med statsministeromröstningen i september 2018. FOTO: Pontus Orre/Aftonbladet/TT

  Enligt uppgifter till Expressen har Centerledningen i flera månaders tid utrett uppgifter om att Eskil Erlandsson ska ha betett sig olämpligt mot flera kvinnliga riksdagsledamöter. Två av händelserna ska ha inträffat under förra året och en under 2016.

  Centerns gruppledare har med anledning av uppgifterna uppmanat Erlandsson att avgå.

  – Ingen ska behöva känna sig utsatt och jag tar dessa uppgifter på största allvar. Därför har jag uppmanat honom att kliva av sin riksdagsplats, vilket han nu valt att göra, uppger Anders W Jonsson i ett uttalande som ATL tagit del av via partiets pressjour.

  ATL har sökt Eskil Erlandsson för en kommentar. Via Centerpartiets pressjour och pressekreteraren Stina Wernersson, som ATL talat med, meddelar Eskil Erlandsson att han inte vill kommentera frågan ytterligare.

  ”Eskil vill inte kommentera frågan ytterligare utan meddelar att han med hänsyn till sin familj avgår”, låter presstjänsten hälsa.

  Relaterade artiklar

  Till toppen