Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 20 maj 2019

  Rekordgränsen är passerad

  Under fredagen höjdes riktpriset på bensin och HVO-100. Bensinen kostar nu 17,14 kronor per liter, därmed är 17-kronorsgränsen passerad. Det är bara priset på diesel som sjunkit, och det med 10 öre per liter.

   Drivmedelpriserna är fortsatt höga.
  Drivmedelpriserna är fortsatt höga. FOTO: Anders Wiklund/TT

  Riktpriset för 95-oktanig bensin har ökat kraftigt de senaste månaderna. I fredags passerade 95-oktanig bensin 17-kronorsgränsen för första gången. Det nya riktpriset för 95-oktanig bensin är 17,14 kronor per liter, en höjning med 15 öre per liter. I dagsläget kostar det över en tusenlapp att fylla en 60-literstank.

  Riktpriset på diesel har däremot sjunkit. Nu kostar det 16,99 kronor per liter att tanka diesel, en sänkning med 10 öre per liter.

  HVO-100 passerade återigen 18-kronorsgränsen, efter en höjning med 15 öre per liter. Det nya riktpriset för HVO-100 är 18,01 kronor per liter.

  Bensinpriset upprör

  Drivmedelpriserna i Sverige fortsätter att väcka reaktioner. I lördags samlades medlemmar ur Facebookgruppen Bensinupproret 2.0 på olika parkeringsplatser runt om i Sverige för att demonstrera, rapporterar Aftonbladet. Med plakat och slagord förkunnade demonstranterna att de vill att bensinpriset sänks till ungefär 12 kronor per liter. Facebookgruppen har i skrivande stund en bit över 600 000 medlemmar.

  ATL TV: Så mycket drar kallstarten

  ATL TV: Så vänder du bäst för att minska dieselförbrukningen

  Relaterade artiklar

  Till toppen