Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 6 september 2018

  Nytt skiljemål i ostkriget

  Skånemejerier ekonomisk förening har begärt en ny skiljedom i processen kring varumärkena Herrgård, Grevé och Präst, det framgår av handlingar i Stockholms tingrätt. Delgivningen blev irriterad.

   Skånemejeriers begäran om skiljedom, som lämnats till styrelsemedlem i Svensk Mjölk.
  Skånemejeriers begäran om skiljedom, som lämnats till styrelsemedlem i Svensk Mjölk.

  Av de nya handlingarna som lämnats in till tingsätten framgår att Skånemejeriers advokater anlitat en så kallad delgivningsman för att meddela sin begäran om skiljedom. Den nya processen handlar om att Skånemejerier ekonomisk förening nu vill klandra beslutet på stämman i Svensk Mjölk i våras om att sälja rätten till Herrgård, Grevé och Präst till ett bolag som kontrolleras av Arla, Falköping och Norrmejerier.

  Åkte till styrelsemedlemmens gård

  Delgivningsmannen har sökt upp en av styrelsemedlemmarna i Svensk Mjölk hemma på gården, närmare bestämt kl 19.25 fredagen den 24 augusti. I sin rapport skriver delgivningsmannen att styrelsemedlemmen:

  ”Ville ringa ett samtal innan påskrift. Efter samtalet ville den sökte lämna tillbaka delgivningen. Jag skulle komma tillbaka på måndag sa han. Han sa att det var taktik för han var ganska ny i styrelsen. Vägrade ta tillbaka delgivningen. Den sökte la då delgivningen på taket till min bil. Satte mig i bilen. Den sökte försökte då slänga in delgivningen i bilen. Jag höll emot så att delgivningen hamnade på marken. När jag körde i väg såg jag att den sökte plockade upp delgivningen.”

  Två processer

  Som ATL tidigare har berättat har Svensk Mjölk nyligen tagit processen kring varumärkena till hovrätten. I den processen väntas ett avgörande snart. Skiljemålet ovan ska enligt uppgift till ATL vara avgjort inom sex månader.

  LÄS MER: Ostkriget fortsätterLÄS MER: Hemliga underlaget: Arla skulle ta över ostarnaLÄS MER: Så mycket har ostkriget kostatLÄS MER: Lactalis har insyn i Svensk MjölkLÄS MER: Fransk attack mot svenska ostar

  Relaterade artiklar

  Till toppen