Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 8 januari 2018

  Drabbades av ny stöld av får

  För andra gången på kort tid har Österby gård utanför Sigtuna fått får stulna. Den här gången stals en dräktig tacka och ett nästan fullvuxet lamm vid nyårshelgen.

   Tackor på Österby gård lastade på djurtransporten för att flytta in i nya lösdriften där de kan övervakas bättre.
  Tackor på Österby gård lastade på djurtransporten för att flytta in i nya lösdriften där de kan övervakas bättre. FOTO: PRIVAT

  Som ATL tidigare berättat drabbades Österby gård av en fårstöld i november. Senare hittades slaktrester efter djuren i skogen utanför Knivsta.

  PREMIUM: Bara slaktresterna kvar

  Nu har det hänt igen.

  – Det trots att vi gjort de åtgärder vi kunnat för att förhindra nya stölder, skriver Susanne Planting Svensson i ett upprop på Facebook.

  Det var dagarna runt nyårshelgen som ytterligare två får försvann. Stölden är polisanmäld men i nuläget finns inga spår efter tjuven eller tjuvarna.

  – Nu är resten av fåren flyttade och inlåsta dygnet runt med övervakning.

  Familjen som driver gården är ledsen och uppgiven över situationen. De drömmer om att driva en öppen gård där människor ska vara välkomna både till gårdsbutiken och i framtiden även till fler delar av gården.

  – Vi vill visa upp vår fina djurhållning och det aktiva lantbruk vi driver. Den drömmen känns aningen grusad för stunden. I stället planerar vi för mer staket, lås, bommar och övervakningskameror, säger Susanne Planting Svensson.

  LÄS OCKSÅ: Lantbrukare hittade fårkadaverLÄS OCKSÅ: Här ökar fåren mest

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen