Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 23 januari

  Djurtransport körde av vägen

  En transport med ett hundratal grisar körde av vägen utanför Örebro under tisdagsmorgonen.

   Djurtransport körde av vägen norr om Örebro.
  Djurtransport körde av vägen norr om Örebro. FOTO: Marianne Lindberg

  Det var vid 09.30-tiden som ett larm inkom om att en djurtransport hade kört av vägen norr om Örebro i närheten av Närkes Kil, det rapporterar NA. När räddningstjänst och polis kom till platsen möttes de av en minst sagt rörig situation. Släpet till en lastbil hade vält och i släpet fanns ett hundratal grisar.

  – Enligt de uppgifter jag har fått var transporter med grisar på väg till en gård när den körde upp på en mindre landsväg. Vägen var översnöad och det var svårt att se kanterna vilket gjorde till att släpet välte, säger Jörgen Jansson, polisens yttre befäl på plats, till ATL.

  Evakuerades till omkringliggande gårdar

  Räddningstjänst och lantbrukare som befann sig i närheten hjälptes åt att evakuera grisarna till omkringliggande gårdar.

  – När vi åkte därifrån hade alla grisar evakuerats och inga av dem var skadade. Vi trodde initialt att de kunde ha skadats så illa att man hade varit tvungen att avliva några av dem, men alla klarade sig utan svårare skador.

  Både släpet och lastbilen bärgades och enligt uppgift är även föraren oskadd.

  LÄS OCKSÅ: Skenande plogbil krockade med bilarLÄS OCKSÅ: Traktorförare misstänks för smitningLÄS OCKSÅ: Lantbrukare omkom

  Till toppen