Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 23 november 2018

  Djurambulansen en av vinnarna

  Länsstyrelsen Halland har handlat upp tjänsten transport och uppstallning av lantbruksdjur och häst. Ordern är värd 3 miljoner kronor och gäller för tre år.

   Djurambulansen i Skåne är ett av tre företag som vunnit upphandlingen av transport och uppstallning av omhändertagna djur i Halland.
  Djurambulansen i Skåne är ett av tre företag som vunnit upphandlingen av transport och uppstallning av omhändertagna djur i Halland.

  Upphandlingen av transport och uppstallning av omhändertagna djur i Hallands län har gått i mål. Som en av tre avtalsvinnare finns omstridda Djurambulansen i Skåne. De är dock inte förstahandsvalet i något av upphandlingens två segment av djurslag.

  Första delen gäller transport och uppstallning av gris, får, get och nötdjur. Här blev rangordningen: Djurambulansen Jonas Tysklind, Våkön Transport samt Djurambulansen i Skåne.

  När det gäller segmentet häst är rangordningen Våkön Transport, Djurambulansen i Skåne samt Djurambulansen Jonas Tysklind.

  Ettan väljs först

  – Eftersom det är rangordnat innebär det att om vi behöver hjälp gällande något av dessa djurslag ringer vi till det bolag som är rangordnat som nummer ett. Det går absolut inte att säga att en tredjedel av ordervärdet går till vart och ett av företagen, säger Mathilda Lilja, upphandlare på Länsstyrelsen i Halland.

  Det kom bara in tre bud på offerten och det som avgjort rangordningen är till största del priset. Möjligheten för bolagen att få mervärden, genom att uppfylla så kallade bör-krav, till exempel om bolaget har möjlighet att erbjuda dygnetrunt-jour, har också varit avgörande vid utvärderingen.

  Uppföljning

  Utvärderingen av offerterna är gjord helt enligt befintliga lagar och regler för upphandling, enligt Mathilda Lilja.

  Avtalen kommer också att följas upp noggrant av länsstyrelsen.

  – Vi har en checklista för uppföljning av avtalet. Bland annat platsbesök ute hos leverantörerna men också löpande kontroller av ekonomin, att arbetsgivaravgifter är betalda och att skatteverket inte har några synpunkter, säger Mathilda Lilja.

  Relaterade artiklar

  Till toppen