Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 23 mars 2018

  Upprörda djurägare demonstrerade

  Ett 50-tal personer demonstrerade under fredagen i Kristianstad som en protest mot hur bönder och djurägare kan behandlas vid djurskyddskontroller.

   Arkivbild.
  Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  Det var föreningen Djurägarna Sverige som dragit ihop demonstrationen i Kristianstad. Demonstrationståget där det bars plakat som ”Vi kräver mänskliga rättigheter” och ”Fängelse för tjänstemän som inte följer regelverket” gick genom stan och stannad utanför länsstyrelsens lokaler.

  Huvudfrågan handlade om hur djurskyddskontrollerna går till och enligt 24 Kristianstad var demonstrationen en reaktion på hur rättsäkerheten ser ut för djurägarna när besluten fattas i djurskyddsfrågor.

  – En del inspektörer har inte skött sig, det är därför vi demonstrerar för djurägarnas rättigheter. En inspektion börjar ibland med en anonym anmälan. Då är det rätt att de åker ut och undersöker ifall det är några brister. Men ifall de upptäcker några sådana så ska de hjälpa istället för stjälpa, säger Erling Hansen, en av demonstranterna, till 24 Kristianstad.

  LÄS OCKSÅ: Hästprofil slipper betala polisens notaLÄS OCKSÅ: Bonde misstänks för djurplågeri

  Relaterade artiklar

  Till toppen