Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 31 augusti 2019

  Direkt från Farm Progress Show

  Årets upplaga av Farm Progress Show i Illinois har lockat över 600 utställare och ett stort antal besökare från såväl USA som flera andra länder. Här är den andra rapporten från årets tillställning.

  Fältdemonstrationer på Farm Progress Show är alltid välbesökta, och i år var inget undantag. Här får lantbrukarna en närbild av hur olika redskap arbetar i fält och möjlighet att jämföra olika tillverkare på ett och samma ställe. Vädret kan dock ha en betydande inverkan på fältdemonstrationer, och i år var inget undantag. Regn tvingade arrangörerna att avbryta fältförsök under den första dagen. Men sedan kom solen och torkade upp fälten så pass att showen kunde gå vidare. Här är några exempel på vad som visas på utställningen:

  FOTO: Mark Moore

  Galileo CupWheel

  Företaget premiärvisade sina CupWheeldäck på den amerikanska marknaden. De ska passa alla standardfälgar utan några modifikationer. Dragspelsformade sidor och möjlighet att köra med ett lägre lufttryck ska minimera jordpackning, öka bärkraften och dragförmågan samt minska bränsleförbrukningen.

  Mer solenergi

  Solenergianläggningar för lantbrukare blir allt vanligare i Mellanvästern. Enligt Joel Tatum, försäljningschef på Harvest Solar är intresset för företagets lösningar extremt stort på årets mässa. Incitamenten är många. Enligt amerikanska undersökningar har elpriserna för jordbrukarna ökat med 52 procent från 2007 till 2017.

  Versatile 520DT

  Versalite visar sina ny DeltaTrack-modeller. Mer hästkrafter och bättre vridmoment. DeltaTracks har den senaste inom Cummins Tier 4 Final motorteknologin, en integrerad Cummins QSX15 med turbo som ökar vridmomentet och bränsleekonomin jämfört med tidigare motorer. DeltaTracks använder en Cat TA22 16-växlad kraftöverföringstransmission, de finns från 520 till 605 hästkrafter.

  Roxor A/T

  Mahindra Automotive North America, lanserar nya ROXOR A/T för både nytta och nöje. Baserat på information från användaren är den nya automatlådan kalibrerad för olika funktioner. Den elektroniska styrmodulen (TECM) uppges ge bra körbarhet och vridmomentbehov för alla förhållanden. Den adaptiva kontrollen lär sig användarnas körmönster och ska leverera jämn prestanda oavsett driftsförhållanden.

  Bruin Sprayer

  Equipment Technologies har vidareutvecklat sina Bruinsprutor. De finns i två modeller: HS700 (700 gallon, 2 600 liter) och HS1100 (1100 gallon, 4 200 liter) och har en 5-års drivlinjegaranti – den längsta i branschen. Sprutorna har ett förbättrat bompaket som ska vara starkare, mer flexibelt och bättre skyddat. En 36 meters bom på HS1100 gör det möjligt att avverka mer areal per timme. Dessutom justeras bommen automatiskt från 1,5 till 1,75 meters frigång, vilket gör den till den högsta burna sprutan i Nordamerika.

  Sukup Grain Bin

  Inte all teknik på mässan går på hjul eller är lätt att flytta. Sukups visade ett spannmålsfack som kan innehålla mer än 2 300 kubikmeter spannmål.

  Kinze Mach Till

  Kinze Mach Till är en höghastighetsskiva kan gå i hastigheter från 8 till 12 kilometer i timmen och lämnar en enhetlig och perfekt markfinish enligt leverantören. Finns i storlekar från 6 till 12 meter fot och kan klara av upp till 24 hektar per timme.

  Relaterade artiklar

  Till toppen