Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 30 november 2017

  Han knäckte traktorljudet

  Då har vi kört vår andra traktorljudstävling på Facebook. Intresset var stort och gissningarna många. Till sist svarade Peter Parneborg, Bollnäs rätt: Deutz F2L.

  – Det var enkelt, jag var helt säker för jag har haft en sådan, säger Peter Parneborg.

  Han skrev även i sitt svar att det var en årsmodell 1952, men det skulle vara en -54. Svaret är ändå rätt, eftersom det är exakt samma motortyp i -52:an och -54:an.

  – Jag hörde det direkt, den tröga starten och gången. Många skrev Volvo BM Viktor, men den har en mycket lugnare gång. BM:arna är ju också mycket vanligare än Deutzarna.

  Peter Parneborg berättar att han ”råkade” köpa en Deutz F2L en gång i tiden. Egentligen är han BM-intresserad och har en samling veterantraktorer. Han räknar bland annat upp en Viktor, Buster 320, 350 Boxer, Brunett, 2254, Valmet 2105. Sedan har han förstås nyare traktorer, men de är rena arbetsredskap på gården.

  LÄS OCKSÅ: Här är årets entreprenadraketer

  Peter Parneborg är köttbonde och har ett par hundra dikor. 2001 köpte han sin gård en bit utanför Bollnäs och innan det hade han jobbat åt andra inom lantbruket i många år.

  – Det är riktigt roligt och det funkar. Vi är fyra personer som jobbar på gården nu.

  Veterantraktorerna är det lilla roliga och Peter Parneborg håller alltid ögonen öppna efter intressanta objekt.

  Grattis från ATL-redaktionen! En kaffemaskin kommer på posten.

  LÄS OCKSÅ: Han tog förra traktorljudet

  Relaterade artiklar

  Till toppen