Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 17 januari 2018

  De tilldelas HK Scans Miljöpris

  Lammproducenterna Anna och Tomas Olsson från Kungsör belönas med HK Scans Miljöpris till Leverantör.

   Årets vinnare av HK Scans Miljöpris.
  Årets vinnare av HK Scans Miljöpris.

  På Norrby Gård utanför Kungsör i Västmanland driver Anna och Tomas Olsson lammproduktion. Paret föder upp 1 500 slaktlamm per år och brinner för hållbara lösningar med låg klimatpåverkan. Och deras intresse för miljöfrågor är bland annat det som gör dem till värdiga vinnare av HK Scans Miljöpris, enligt HK Scans jury:

  ”Anna och Tomas Olsson har högt ställda mål, och deras fokus är att leverera lammkött av högsta kvalitet med insikt om att friska djur med god tillväxt ger lägst klimatpåverkan och bäst ekonomi för djuruppfödaren. Intresse för vall och vallblandningar har ökat gårdens produktion av slaktlamm baserat på gräs. På Norrby Gård är klöver centralt för att öka inbindning av kväve till marken samtidigt som markens struktur förbättras. Nya grödor i gårdens växtodling såsom lupin och åkerböna minskar beroendet av inköpt soja för att täcka djurens proteinbehov.”

  HK Scan vill med sitt miljöpris lyfta fram goda exempel där djurleverantörer har gjort framsteg med anknytning till klimatfrågan.

  LÄS OCKSÅ: Bröder får HK Scans miljöprisLÄS OCKSÅ: Dröm om ekobönor gav pris

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen