Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 27 december 2019

  De mest sedda klippen från ATL TV under 2019

  Sista året på 2010-talet bjöd på många olika tvklipp hos ATL. Täckdikning, äppelfläkt och kallstarter är bara några av ämnena som ATL:s besökare tittat på mest under året.

  1. Spar diesel vid plöjning och kallstart

  ATL TV tittade närmare på dieselförbrukningen och vad man kan göra för att spara in på dieseln. För många av ATL:s läsare var det mest intressant att titta på hur mycket en kallstart kan kosta i diesel.

  2. Tung dragare jobbar djupt

  ATL:s testförare Anders Nilsson tog sig an en riktig stordragare, John Deere 9520 RX. Med en matchvikt på 26 ton, en motor på 570 hästkrafter och de breda banden drar den här en kultivator med djup bearbetning.

  FOTO: Hans Dahlgren

  3. Han byggde egen potatistank

  Med en hembyggd mellantank kunde Knut Åkesson öka kapaciteten i potatisskörden. Tack vare tanken klarar han större areal per dag.

  4. Jättefläkt skyddar äppelodlingen

  Anders Ebelin hittade mobil jättefläkt på Nya Zeeland.

  FOTO: Hans Dahlgren

  5. Kompromisslöst flismonster

  Under den senaste tiden har fyra flismaskiner från tyska Albach sålts i Sverige, och fler är på gång. Monstret på 700 hästkrafter är byggd för bara en enda sak.

  FOTO: David Larsson

  Bonusklipp: Snabbare täckdikning med plog

  Catrinelunds Gård säljer både kedjegrävare och dikningsplogar. Men själva kör de nu enbart med den billigare och snabbare plogen.

  Relaterade artiklar

  Till toppen