Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 22 februari 2018

  De kan ta plats i Lantmännens styrelse

  Kerstin Arnemo och Sonat Burman-Olsson föreslås ta plats i Lantmännens styrelse.

  Det står klart sedan valberedningen presenterade sitt förslag i dag. Om de blir valda ersätter de Pauline Lindwall och Thomas Magnusson, som sedan tidigare har meddelat att de inte står till valberedningens förfogande.

  Samtidigt föreslår styrelsen omval av ledamöterna Ulf Gundemark och Ove Gustafsson.

  ”Kerstin Arnemo och Sonat Burman-Olsson har båda en gedigen erfarenhet av såväl operativa som strategiska uppdrag och har verkat på olika positioner inom företag kopplade till lantbruk och livsmedel, vilket kommer vara en tillgång i styrelsearbetet”, säger Kjell Eriksson, valberedningens ordförande i ett pressmeddelande.

  Föreningsstämman äger rum den 7 maj i Stockholm.

  LÄS ÄVEN: Det får du egentligen betalt för ditt spannmålLÄS ÄVEN: Möt uppfinnaren bakom tistelredskapet Combcut, ekoodlaren Jonas Carlsson

  Fakta: Kerstin Arnemo och Sonat Burman-Olsson

  Kerstin Arnemo är född 1958 och utbildad lantmästare. Familjen bor på en jordbruksfastighet i Jämtland och bedriver lammproduktion. Kerstin är en erfaren ledare, styrelseledamot och konsult som växlat mellan operativa uppdrag och konsultarbete i olika branscher. Kerstin har bland annat varit operativ chef på Inlandsbanan AB, affärsansvarig Elaton, Jämtkraft, projektledare Mentorprogrammet Styrelsekraft i Norrland, och vd för Östersund Automatsvarvning. Kerstin sitter i dag i styrelserna för bland annat SEAKB, Jämtkraft AB, Landshypotek ek för och Jämtlands saluhall ek för.

  Sonat Burman-Olsson är civilekonom, född 1958 och bor på Lidingö. Sonat har en gedigen och mångårig erfarenhet från företag inom tillverkningsindustri samt från koncerner med detaljhandels- och konsumentinriktning. Hon har även stor erfarenhet som styrelseledamot, bland annat som ordförande i svensk Dagligvaruhandel. Sonat har tidigare bland annat verkat som koncernchef och vd för Coop Sverige, vice vd och CFO för ICA Gruppen samt Vice President, Global Marketing Strategies & Initiatives Electrolux Group. Sonat sitter i dag bland annat i styrelserna för Lindab AB, ICC Sverige och iZettle AB.

  Fakta: Dagens styrelse

  Lantmännens styrelse har under 2017 bestått av ordförande Per Lindahl, ledamöter Ulf Gundemark, Ove Gustafsson, Pauline Lindwall, Johan Mattsson, Thomas Magnusson, Gunilla Aschan, Henrik Wahlberg och Hans Wallemyr, samt tre arbetstagarrepresentanter.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen