Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 11 januari

  Scan har utsett årets leverantörer

  Elisabeth Hugne, Mats Andersson, och Thomas och Jeanette Eriksson. Så heter årets leverantörer hos HK Scan.

  FOTO: Hans Bjorling

  Årets leverantör utses bland HK Scans 7 000 svenska djurleverantörer. Nomineringarna sker av HK Scans inköpare och kriterierna är bland annat god djuromsorg, flexibel och kundanpassad produktion samt goda och jämna slaktresultat.

  Elisabeth Hugne på släktgården Lunden Nystuga i värmländska Koppom vinner grisklassen med motiveringen professionell och hållbar produktion.

  Elisabeth Hugne driver gården tillsammans med sina föräldrar. Den är självförsörjande på foderspannmål och odlar även rågvete och vall till försäljning. Till gården hör också skog, som ger flis till stallets värmepanna. Den förser i sin tur smågrisarna med golvvärme.

   Elisabeth Hugne. Pressbild.
  Elisabeth Hugne. Pressbild. FOTO: Hans Bjorling

  ”Märkligt år”

  ”Det var oväntat, jag känner mig både hedrad och lite förvånad och jag tycker det är lite av en seger för vår bygd här i västra Värmland. Vår gård är den enda som bedriver grisproduktion i kommunen. Utnämningen av Årets Leverantör var kanske extra roligt ett så märkligt år som 2020”, säger Elisabeth Hugne i ett pressmeddelande.

  Mats Andersson i Vallsta i Hälsingland vinner nötklassen med familjens KRAV-godkända dikobesättning med renrasig hereford. HK Scan benämner gården som ”exeptionellt fint skött” och eftersom den ligger längs med riksväg 83 mellan Bollnäs och Järvsö blir den också ett mycket bra skyltfönster för svenskt lantbruk, skriver HK Scan.

   Mats Andersson. Pressbild
  Mats Andersson. Pressbild FOTO: Hans Bjorling

  Får tacka

  Thomas och Jeanette Eriksson på Hälla gård i Liden utanför Sundsvall kammar hem segern i lammklassen med motiveringen hög kvalitet och att de har stora kunskaper som de gärna delar med sig av. HK Scan lyfter fram parets engagemang i Fåravelsförbundet och Lammproducenterna och deras arbete för att utveckla och förbättra den svenska lammproduktionen för såväl små som stora lammföretagare.

  ”Vi är stolta och tacksamma för att vårt arbete uppmärksammas. Det ger oss ny energi att fortsätta vårt arbete med att föda upp förstklassiga lamm och förhoppningsvis inspirera fler att satsa på lammproduktion”, säger årets vinnare Thomas och Jeanette Eriksson i ett gemensamt uttalande till HK Scan.

   Thomas och Jeanette Eriksson. Pressbild
  Thomas och Jeanette Eriksson. Pressbild FOTO: Hans Bjorling

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen