Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 24 augusti 2018

  Därför publicerar vi debattartikeln med djuraktivisten

  ATL:s ansvariga utgivare Annika R Hermanrud bemöter kritiken efter att ATL publicerat en debattartikel av en känd djuraktivist.

   Annika R Hermanrud, ansvarig utgivare för ATL.
  Annika R Hermanrud, ansvarig utgivare för ATL.

  Kritik växte mot ATL efter att man publicerat debattinlägg skrivna av den välkända djuraktivisten Martin Smedjeback. Flera läsare har känt sig svikna av att ATL gett utrymme för en känd aktivist och motståndare till lantbruket att uttrycka sig i tidningen. ATL:s ansvariga utgivare Annika R Hermanrud motiverar beslutet såhär:

  – På ATL tycker vi att det är viktigt att ha högt i tak på debattsidan och det är viktigt att ta tag i de svåra frågorna. Vi tror att det är viktigt att våra läsare också informeras om vad deras meningsmotståndare tycker och har för argument så att man på så sätt kan stärka kunskapen. Sedan betyder givetvis inte det att man får skriva vad man vill på våra debattsidor utan vi har tydliga pressetiska regler som vi följer stenhårt men vi vill ha så högt i tak för debattsidan som möjligt, säger Annika R Hermanrud.

  Många läsare har hört av sig och riktar kritik mot att det just är Martin Smedjeback som skriver på debattsidan när han har en sådan välkänd historia mot lantbruket. Hur tänker du kring det?

  – Jag kan förstå att man blir provocerad och tycker det är kontroversiellt att det just är han. Vi känner väl till hans bakgrund och vi tog även diskussionen internt om hur vi skulle göra. Vi tycker det är viktigt att den här debatten mellan djuraktivister och djurägare tas. Därför tycker vi det är bra att båda sidorna får komma till tals och svara på kritiken mot varandra och att de också kan göra detta på vår debattsida där vi har klara regler, säger Annika R Hermanrud.

  Hon förtydligar att hon verkligen förstår att man kan bli provocerad av Smedjebacks texter.

  – Jag förstår verkligen att man blir provocerad men den fria debatten är viktigare. Man kan inte tiga ihjäl saker som är svåra utan de måste tas tag i, säger Annika R Hermanrud.

  Läs hela debatten här:

  Aktivister vill inte se djur jobba – av Cathrine NennestamSvar på Aktivister vill inte se djur jobba – av Martin SmedjebackSvar till Martin Smedjeback – av Cathrine NennestamReplik av Martin Smedjeback

  Relaterade artiklar

  Till toppen