Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 19 maj 1999

  Danska exporten rasar

  Exporten från Danmarks ”skog och Volvo”, livsmedelsindustrin, rasar. Under årets första två månader föll exporten från 8,2 till 7,1 miljarder danska kronor jämfört med samma period ifjol.
  Värst var det för fläsk och köttkonserver som förr med en halv miljard från 3,2 till 2,7 men även pälsnäringen har drabbats kraftigt av exportminskningen, från 390 till 278 miljoner danska kronor.
  Skälen är de gamla vanliga, krisen i Sydostasien och Rysslands ekonomiska haveri. Detta betyder att trenden lär fortsätta några månader till även om Landbrugsraadets ordförande Klaus Bustrup i Børsen antyder viss optimism på längre sikt, i praktiken redan andra halvåret. Sydostasien är på väg att repa sig och även i Ryssland, där det inte kan bli annat än bättre, syns det tecken på rörelse. Uppfattningen att grispriserna på den internationella marknaden kommer att stiga mot slutet av 1999 har man heller inte ändrat.
  (ATL)

  Relaterade artiklar

  Till toppen