Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 11 juni 2016

  Tjuvjägare överklagar till HD

  Först tjuvjagade han, sedan lade han ut troféerna på Facebook. Hovrätten dömde till två års fängelse. Nu överklagar den danske jägaren straffet till Högsta Domstolen, HD.

   Tjuvskytten lade bland annat ut bilder på sig själv och skjutna djur.
  Tjuvskytten lade bland annat ut bilder på sig själv och skjutna djur. FOTO: Polisens förundersökning

  Den danske jägaren dömdes i tingrätten till tre års fängelse för bland annat jaktbrott. 38-åringen avslöjades bland annat av sina uppdateringar på Facebook och sms till kompisar.

  Som bevisning användes också kameror vid Öresundsbron som kunde visa hur 38-åringen systematiskt nattetid åkte över till Sverige. Sedan tjuvjagade han på marker han inte hade tillåtelse och sköt både vildsvin, kronhjort och dovhjort och på tider då jakt inte var tillåtet.

  38-åringen överklagade domen till hovrätten som sänkte straffet till två års fängelse. Nu har han överklagat till HD. Han anser inte att han ska dömas för grov brottslighet.

  – Det gäller domskälen i sig, där min klient hävdar att han är oskyldig men också strafftidens längd som inte står i proportion till den praxis som finns, har mannens advokat Bertil Andersson uppgivit enligt Svensk Jakt.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen