Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 5 februari 2018

  Nu kan du äta dansk korv i Kina

  Import av danskt griskött är nu tillåtet i Kina, det framkom av ett beslut från kinesiska myndigheter i fredags.

  FOTO: Ann Lindén

  Det tog tio år att få till en överenskommelse mellan Danmark och Kina gällande importen av danskt värmebehandlat griskött, men hårt arbete lönar sig. Nu kommer man kunna köpa dansk skinka, korv och pålägg i kinesiska matbutiker, det rapporterar Lantbruksavisen.

  ”Det är en historisk dag för danska grisproducenter och slakterier. Det är den höga livsmedelssäkerheten och kvaliteten som har tryggat Danmarks plats som ett av de första länderna i världen att sälja värmebehandlat fläsk till Kina”, säger Karen Hækkerup, adm. VD för Landbrug & Fødevarer i ett pressmeddelande.

  ”En historisk dag”

  Glädjen är stor bland de danska grisproducenterna, och likaså framtidsplanerna. Danish Crown planerar att öppna en fabrik i Shanghai 2019 och Kasper Lenbroch från Tulip Food Company kallar överenskommelsen ”ett genombrott”.

  ”Det här är tydligt ett genombrott för dansk livsmedelsexport. Kina är en väldigt spännande marknad och vi har redan avtal med partners som vill förhandla om våra produkter”, säger Kasper Lenbroch i ett pressmeddelande från Danish Crown.

  LÄS OCKSÅ: Svenska mervärden måste in i charkdiskenLÄS OCKSÅ: Röda pølser till röd jätte i österLÄS OCKSÅ: Danskarna satsar stort på grisforskning

  Relaterade artiklar

  Till toppen