Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 29 juni 2019

  Ny livsmedelsminister i Danmark

  Socialdemokraten Mogens Jensen blir ny livsmedelsminister i Danmark. Någon tidigare erfarenhet av lantbruk har han inte.

   Dansk tradition bjuder att avgående ministrar ger en present till sina efterträdare. Mogens Jensen fick en bläckfisk av Eva Kjer Hansen, som var fiskeminister i den förra regeringen.
  Dansk tradition bjuder att avgående ministrar ger en present till sina efterträdare. Mogens Jensen fick en bläckfisk av Eva Kjer Hansen, som var fiskeminister i den förra regeringen. FOTO: Miljø- og fødevareministeriet

  Mogens Jensen får ansvar för jordbruksfrågorna i Danmarks nya, helt socialdemokratiska regering. Hans fullständiga titel är minister för livsmedel, fiske, jämställdhet och nordiskt samarbete.

  Den 55-årige jyllänningen har ingen bakgrund inom jordbruket och har arbetat inom den danska arbetarrörelsen hela sitt yrkesverksamma liv. Han valdes in i folketinget 2005 och var under den förra socialdemokratiska regeringens sista ett och ett halvt år handels- och utvecklingsminister.

  Med jordbruksfrågorna på sitt bord kommer Mogens Jensen få samarbeta med sin socialdemokratiska företrädare, Dan Jørgensen, som i den nya regeringen har ansvar för bland annat klimatpolitiken.

  Relaterade artiklar

  Till toppen