Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 4 april 2019

  Danish Crown rekordhöjer

  Danish Crown höjer nu slaktsvinspriset med 70 öre. – Marknaden för europeiskt griskött har exploderat, säger bolagets försäljningschef Lars Albertsen.

   Danish Crown höjer slaktsvinsnoteringarna med 70 öre. Priset har därmed ökat med 1,50 danska kronor på ett år.
  Danish Crown höjer slaktsvinsnoteringarna med 70 öre. Priset har därmed ökat med 1,50 danska kronor på ett år. FOTO: Mostphoto

  Höjningen med 70 öre är den högsta ökningen sedan i mars 2001. Men den sker från en förhållandevis låg nivå menar Lars Albertsen, global försäljningschef på Danish Crown Pork. Därför tror han att det kommer att fortsätta att stiga:

  – Jag tror att priserna är långt ifrån att vända. Men jag kan varken säga hur mycket eller i vilket tempo de kommer att fortsätta att stiga, säger han till Landbruksavisen.

  Anledningen till ökningen är den stora efterfrågan på griskött på den kinesiska marknaden.

  Att priset rusar ökar också risken för ett bakslag. Men Lars Albertsen tror inte det är aktuellt, i alla fall inte på kort sikt.

  Efter höjningen som börjar gälla nästa vecka är noteringen 10.30 danska kronor per kilo. För två år sedan var priset uppe i 11,60 danska kronor per kilo.

  Relaterade artiklar

  Till toppen