Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 24 augusti 2019

  Köttjätte lanserar köttfärs med hälften grönsaker

  Danish Crown är världens näst största producent av griskött. Nu lanserar det danska storföretaget en köttfärs där hälften av innehållet består av grönsaker.

   Med konceptet ”50/50” riktar sig Danish Crown till kunder som vill minska sin köttkonsumtion.
  Med konceptet ”50/50” riktar sig Danish Crown till kunder som vill minska sin köttkonsumtion. FOTO: Mostphoto

  I ett pressmeddelande kallar företaget den nya sortens blandfärs för en ”hybridprodukt”. Redan nästa vecka ska det finnas förpackningar med 50 procent fläskfärs respektive 50 procent nötfärs blandat 50 procent hackade grönsaker att köpa i butikskedjorna Rema 1000 och Meny.

  ”Det är skillnad i på nöt- och griskött och därför ska grönsakerna komplimentera de skilda smaknyanserna. I ‘Grønt & Gris’ har vi tillfört morot, paprika och kikärter, medan vi har bytt morötterna mot kidneybönor i ‘Grønt & Okse’, säger Kamilla Wetke, som är senior brand manager på Danish Crown och har varit nära inblandad i utvecklingen av produkterna.

  Enligt Danish Crown riktar sig de nya nyckelhålsmärkta färsprodukterna till konsumenter som vill skära ner på mängden kött som de äter.

  ”Det är viktigt att understryka att vår kärnprodukt är kött. Men med det sagt så måste vi förhålla oss till att konsumenterna i högre grad efterfrågar alternativ till kött, och det ska vi självfallet kunna erbjuda dem”, säger Finn Klostermann, VD på Danish Crown Beef.

   Finn Klostermann, VD på Danish Crown Beef.
  Finn Klostermann, VD på Danish Crown Beef. FOTO: Danish Crown

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen