Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 7 november 2019

  Danish Agro fimpar John Deere

  Danish Agro har bestämt sig för att avsluta samarbetet med John Deere i Finland. När avtalet upphör i maj nästa år innebär det att den danska storkoncernen kommer att sluta att sälja det amerikanska traktormärket i landet.

   Danish Agro har bestämt sig för att avsluta samarbetet med John Deere i Finland.
  Danish Agro har bestämt sig för att avsluta samarbetet med John Deere i Finland. FOTO: Hans Dahlgren

  I sitt beslut hänvisar företaget till sin påbörjade strategi som går ut på att bygga starka partnerskap med en rad olika maskintillverkare, och där ingår av allt att döma inte John Deere. Enligt företaget ska beslutet på den finska marknaden inte påverka koncernens långsiktiga strategier.

  Sedan tre år tillbaka har Danish Agro bland annat byggt upp starka band till företag som Samson, Claas och Horsch, men exakt hur företaget kommer att bygga upp sin verksamhet i Finland är inte känt än. I sitt pressmeddelande hänvisar Danish Agro i stället att ett framtida inriktningsbeslut om hur maskinstrukturen ska byggas upp i Finland kommer att meddelas senare.

  I dag representeras John Deere i Finland genom Dansih Agros dotterbolag Hankkija, som kommer att fortsätta att sälja John Deeres produkter fram till dess att avtalet upphör, samt även serva eftermarknaden med reservdelar och andra typer av serviceåtaganden.

  Danish Agro kommer att sluta sälja det gröna traktormärket i Finland. Här testar ATL stordragaren 9520 RX.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen