Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 5 mars

  Svensk äggmarknad spås ett turbulent år

  Den danska Danæg-koncernen, där Kronägg ingår, redovisar en vinst före skatt på 26 miljoner danska kronor, motsvarande 35 miljoner kronor, för 2020. Det är en nedgång från 41 miljoner danska kronor 2019.

   Arkivbild.
  Arkivbild. FOTO: Trons / TT

  Enligt ett pressmeddelande från koncernen är det ändå ett tillfredställande resultat, inte minst mot bakgrund av coronapandemins påverkan på̊ livsmedelssektorn samt hård konkurrens på̊ den nordiska hemmamarknaden.

  När det gäller den svenska marknaden ledde överskottet av ägg 2020 till ett betydande marknadstryck, enligt Danæg. Koncernen hade förväntat sig att denna obalans skulle fortsätta 2021, men då den svenska marknaden drabbades hårt av fågelinfluensa är situationen i stället nu den motsatta med ett lägre utbud av ägg i förhållande till efterfrågan.

  I kombination med de fortsatta effekterna av pandemin går äggbranschen därmed in i ännu ett spännande och turbulent år, skriver vd Jann Dollerup Vig Jensen i pressmeddelandet.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen