Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 11 augusti 2016

  Dalsspiras aktie rusar på börsen

  Mejeriet Dalsspiras ökade försäljningen med nästan 1 000 procent och nu stiger bolagets aktie på aktietorget.

   Dalsspiras vd Malin Jakobsson kan vara nöjd med bolagets utveckling under 2016.
  Dalsspiras vd Malin Jakobsson kan vara nöjd med bolagets utveckling under 2016. FOTO: Dalsspira

  Mejeriet Dalsspiras försäljning för juli månad uppgick till 1,6 miljoner kronor vilket är en ökning med 909 procent jämfört med samma månad förra året (164 000).

  För perioden januari -juli 2016 uppgår försäljningen till 3,2 miljoner kronor (820 tkr) vilket motsvarar en tillväxt om 292 procent. Försäljningen från juni till juli i år ökade med 102 procent.

  Nytt mejeri

  Dalsspira är noterat på Aktietorget och kursen har sedan introduktionen i slutet av 2015 handlats kring 8-9 kronor, men efter beskedet om försäljningsökningen rusar nu aktien och handlas kring 15 kronor.

  I maj i år slogs portarna upp till det nya mejeriet i Färgelanda där man förutom getmjölk ska processa komjölk. När Dalsspira introducerades på Aktietorget fick bolaget ett tillskott på drygt 12 miljoner kronor fördelat på 440 delägare.

  – De som har investerat ute i landet är framför allt intresserade av getmjölken medan de som investerat lokalt är mest intresserade av komjölken, uppgav vd Malin Jakobsson till ATL då.

  Ica-avtal

  Dalsspira har slutit ett centralt avtal med Ica och levererar till Coop, Hemköp och några andra butiker i närområdet.

  Företagets resultat för helåret 2015 förbättrades avsevärt och man kunde redovisa en vinst om 63 tusen kronor jämfört med 2014 års förlust om 440 tusen kronor.

  I årsredovisningen skriver man att ” Bolaget håller för troligt att viss expansion sker närmaste åren”.

  Relaterade artiklar

  Till toppen