Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 15 mars

  Dags för kosläpp igen: ”En rockkonsert”

  På fredagen öppnade Arla sin anmälan till årets kosläpp som den här gången hålls av totalt 51 Arlagårdar. Det är fjortonde året i rad som kosläpp arrangeras.

   Förra året lockade Arla totalt 185 000 besökare till sina 55 kosläppsgårdar. Arkivbild.
  Förra året lockade Arla totalt 185 000 besökare till sina 55 kosläppsgårdar. Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  – Det är ett säkert vårtecken och ett fint sätt att få hem konsumenterna till våra ägare, så att de får se hur mjölkproduktion fungerar ute på gårdarna. Många stadsbor, även i småstäder, har inte insyn i det i dag eller någon nära kontakt till jordbruket, säger Fredrik Larm som ansvarar för Arlas kosläpps-event.

  Förra året lockades totalt 185 000 besökare till då 55 kosläppsgårdar.

  – I år hoppas vi såklart på mer besökare, men det är väderberoende förstås. På vissa av de här gårdarna tar vi emot runt 9000 besökare. Det är som en stor rockkonsert, och en enorm apparat.

  En gård på Ekerö utanför Stockholm – som kan ta emot cirka 1 500 besökare – blev fullbokad på bara 50 minuter på fredagen.

  – Det är lite som Vasaloppet där de största gårdarna blir fullbokade på några minuter. Det är eftertraktat att gå på kosläpp runt Stockholm. Vi blir nerringda av folk som frågar när vi öppnar anmälan.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen