Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 8 april

  Dafgårds storsatsar på vego: Bygger ny fabrik

  Familjeföretaget Dafgårds bygger en ny vegofabrik i Källby för att möta dagligvaruhandelns ökade efterfrågan på växtbaserade produkter, skriver Dagligvarunytt.

   Så här ser Dafgårds anläggning i Källby utanför Lidköping ut i dag. Den nya anläggningen, med en total yta på över 4 000 kvadratmeter, kommer att stå klar redan i början av 2022.
  Så här ser Dafgårds anläggning i Källby utanför Lidköping ut i dag. Den nya anläggningen, med en total yta på över 4 000 kvadratmeter, kommer att stå klar redan i början av 2022. FOTO: Dafgårds

  Dafgårds är ett av landets största livsmedelsföretag med en årlig omsättning på cirka 3 miljarder kronor.

  Nu satsar de 300 miljoner kronor på den nya fabriken, som ska bli 4 000 kvadratmeter stor och producera bland annat växtbaserade korvar, pålägg och färdigmat på två olika produktionslinjer.

  – Vi ser en väldigt stark efterfrågan, inte bara i Sverige utan i hela världen, och vill gå hand i hand med våra stora kunder, säger vice vd, Magnus Dafgård till Dagligvarunytt.

  Företaget har redan i dag tre produktionslinjer för vego – men det räcker enligt Magnus Dafgård inte för att möta den ökade efterfrågan.

  Fabriken ska stå klar redan i början på 2022 och kommer innebära ett hundratal nya arbetstillfällen.

   Dafgårds köttfria köttbullar.
  Dafgårds köttfria köttbullar. FOTO: Dafgårds

  Slutar inte med kött

  Trots den stora satsningen på växtbaserade livsmedel kommer Dafgårds inte att sluta producera köttprodukter.

  ”Om fem år kommer ingen fundera på om korven på mackan är gjord av gris eller bönor. Och då blir frågan, vad vill du egentligen helst ha?” frågar sig Magnus Dafgård i ett pressmeddelande.

  Dagligvarunytt frågar Magnus Dafgård hur företaget ställer sig till den omdiskuterade råvaran soja.

  – Vi kommer att använda en del soja men även satsa på svenskproducerat protein som exempelvis ärta. Redan nu i vår lanserar vi nya produkter baserade på just svenska ärtor, säger han.

  Om Dafgårds

  Gunnar Dafgård AB är Sveriges största familjeföretag i livsmedelsbranschen.

  Företaget producerar, säljer och distribuerar frysta och kylda livsmedel för restaurang/storkök och konsumentmarknad.

  All tillagning sker i köket i Källby, belägen strax utanför Lidköping. Företaget omsatte 2020 ca 3 miljarder kronor och har ca 1 200 anställda.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen