Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 14 mars 2020

  Coronaviruset orsakar massavbokningar på Sånga-Säby

  Avbokningar motsvarande 800 gästnätter på en vecka, restriktioner för inhyrd personal och samtal med facket om avsteg från förhandlade avtal.

  Coronaviruset har redan gett betydande avtryck på Sånga-Säbys konferens- och hotellverksamhet.

  I sviterna av oron för coronaviruset har Sånga-Säby hotell och konferens fått in avbokningar av konferensgästnätter som motsvarar 800 gästnätter.

  – De här senaste dagarna har varit tuffa, säger vd Christoffer Rinman till ATL.

  För de gäster som väljer att avboka kan gästerna trots det nuvarande läget med coronaviruset behöva betala hela eller delar av konferensbokningen.

  – Vi försöker få gästerna att omboka sina konferenser i stället för att avboka dem helt. Där ser vi i dagsläget en positiv trend.

   På Sånga-Säby försöker man få gäster att omboka istället för att avboka helt. Bilden har inget med händelsen att göra.
  På Sånga-Säby försöker man få gäster att omboka istället för att avboka helt. Bilden har inget med händelsen att göra. FOTO: Sånga-Säby

  Samtal med lokala fack

  Just hotell- och konferensmarknaden är en särskilt utsatt bransch och på torsdagen kom beskedet att Scandic varslar 2 000 personer i Sverige. När ATL frågar om hur det ser ut på personalfronten på Sånga-Säby berättar företagets VD Christoffer Rinman att man tittar på flera olika alternativ.

  – Vi ser nu över olika åtgärder, från att ta ut tidig semester, föräldraledighet till tjänstledighet. Dialog har också inletts med de lokala facken, i en god och förstående ton, kring om eventuella avsteg från förhandlade avtal.

  Läs mer: Inställda lantbruksmöten efter coronaoro

  Avstår inhyrd personal

  I nuläget undviker man att använda inhyrd personal, både av ekonomiska skäl och på grund av smittorisk.

  – Vid riktigt stora evenemang, med 200-300 gäster, finns behov av att utöka personalstyrkan. Som situationen är nu, kommer vi vara ytterst restriktiva att ta in extern arbetskraft.

  Sånga-Säby hotell och konferens ingår i LRF-koncernen och har 33 anställda.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen