Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 1 augusti

  Coronautbrott halverar produktionstakten i danskt slakteri

  Ett slakteri i Danmark har drabbats av ett stort coronautbrott. 44 personer i personalen har bekräftats smittade, enligt de senaste officiella uppgifterna. Nu dras produktionstakten ned till hälften.

   44 personer i personalen har bekräftats smittade.
  44 personer i personalen har bekräftats smittade. FOTO: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix/TT

  Danish Crowns slakteri i Ringsted på Själland har drabbats av ett coronautbrott. På fredagen konstaterades ytterligare tolv anställda ha testat positivt för covid-19. Det gör att sammanlagt 44 personer i en personalstyrka på 900 nu är bekräftade sjuka. Fler än 100 personer har också skickats hem efter att ha haft kontakt med en eller flera smittade medarbetare.

  Myndigheterna har satt upp ett mobilt testcenter i anslutning till slakteriet för att personalen ska kunna testa sig. Tanken är att hela personalen ska testas varje vecka under sju veckor för att få utbrottet under kontroll.

  I normala fall slaktas 35 000 grisar i veckan på anläggningen i Ringsted.

  Sedan i tisdags är produktionstakten halverad och kommer att fortsätta så tills vidare, skriver Danish Crown i ett pressmeddelande.

  Relaterade artiklar

  Till toppen