Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 17 juli 2019

  Coca-Colas mjölkföretag inför rätta efter djuraktivistfilm

  Coca-Colas mjölkföretag, Fairlife, som producerar laktosfri mjölk med högt proteininnehåll, har de senaste åren letat sig uppåt på den amerikanska marknaden.

  Företaget marknadsför sig själv som en djurvänligt men bakom stängda dörrar har det, enligt amerikanska medier, förekommit dålig behandling av djur.

   Bilden har inget med händelsen att göra. Arkivbild.
  Bilden har inget med händelsen att göra. Arkivbild. FOTO: Mostphotos

  I juni släppte aktivistgruppen Animal Recovery Mission en film från en gård i Indiana. På videon visades hur kor och kalvar sparkades, blev slagna, strypta och eventuellt också brända. Gården levererar mjölk till Fairlife. Filmen blev viral och enligt tidningen Modern farmer har den skapat mycket debatt.

  Falsk marknadsföring

  Nu har Fairlife samt dess grundare, som också är ägaren till den aktuella gården i Indiana, stämts av flera privatpersoner. Orsaken ska enligt Top Class Actions vara att företaget marknadsfört sig som djurvänliga, vilket har fått målsägandena att vid flera tillfällen köpa produkten.

  Enligt Modern farmer ska butiker också ha tagit bort Fairlife från sitt sortiment, med budskapet att det är uppenbart att företaget inte uppfyllt vanliga djurskyddskrav.

  Vidtar åtgärder

  Grundaren av Fairlife, och ägaren av gården, har enligt Modern farmer släppt en video där han säger att de har identifierat och sparkat de arbetare som filmats av djurrättsaktivisterna. Fairlife har också lovat att ha fler oanmälda inspektioner av sina leverantörer på hur de behandlar djuren, samt att de ska sluta använda mjölk från den aktuella gården.

  Relaterade artiklar

  Till toppen