Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 7 februari 2017

  Chaufför kan åtalas efter dödsolycka

  Åklagaren planerar inom kort att väcka åtal mot den 52-årige lastbilschaufför som är misstänkt för vållande till annans död i samband med en allvarlig traktorolycka utanför Skövde i oktober förra året.

  Förutom vållande till annans död är lastbilschauffören även misstänkt för vårdslöshet i trafik, skriver SLA.

  Olyckan inträffade i skymningen på en förhållandevis rak sträcka med fri sikt på väg 26 utanför Skövde, och ledde till att en man i 60-årsåldern omkom i samband med att han färdades i sin traktor.

  – Det rör sig om en påkörning bakifrån, en så kallad upphinnande olycka, där lastbilen har kört in i traktorsläpet, säger utredningsledaren Tord Persson till SLA.

  Trafikpolisen i Vänersborg, som har utrett olyckan, har lagt mycket kraft vid att få fram uppgifter om traktorns synlighet i samband med olyckan.

  Motstridiga vittnesuppgifter gör gällande att traktorn hade väl synlig belysning medan andra har hävdat raka motsatsen. Chauffören förnekar brott och har uppgett att han inte upptäckte fordonet förens det var för sent.

  Lastbilens färdskrivare har visat att chauffören inte körde över hastighetsgränsen vid olyckstillfället.

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen