Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 16 december 2017

  Bucht talar ut om fakturorna

  Sven-Erik Buchts (S) språktjänster har väckt intern kritik, och nu skriver landsbygdsministern själv om fakturorna.

  FOTO: Sören Andersson

  I ett inlägg i sociala medier skriver Sven-Erik Bucht att han är lika upprörd som många andra över de höga summor som har förekommit i nyhetsrapporteringen.

  I veckan uppmärksammade SVT att Näringsdepartementet har köpt konsulttjänster för närmare 400 000 kronor under 2017 för att bättra på Sven-Erik Buchts kunskaper i engelska.

  Tjänstemän har ifrågasatt om kostnaderna motsvarar arbetsinsatsen, och en kvarts miljon kronor hålls därför inne i väntan på förklaringar.

  LÄS ÄVEN: Nya regler för dig som kör A-traktor

  ”Jag hanterar inte personligen fakturor men jag har förstått att det har framkommit oklarheter gällande de här fakturorna och exakt vad som ingår i dem. Det har också under hösten fakturerats för tjänster som ska ha utförts under 2016. Näringsdepartementet ifrågasätter nu, med mitt fulla stöd, ett antal fakturor som därför inte har betalats ut”, skriver han bland annat.

  Enligt Sven-Erik Bucht ska Näringsdepartementet nu skärpa sina rutiner på två områden, dels sina beställningsrutiner men också rutiner kring hur fakturorna ska kontrolleras.

  I inlägget förtydligar han också att det inte handlar om att han har suttit i skolbänken och tagit lektioner i engelska för 100 000-tals kronor, utan om så kallad verksamhetsanpassad engelska som han har behov av inom ramen för sitt statsrådsuppdrag.

  ”Den verksamhetsanpassade engelska som jag har behov av innebär bland annat språklig bearbetning av olika texter, till exempel tal, och det räcker inte med vardaglig konversationsengelska utan det handlar om komplicerad engelska med många internationella begrepp och fackuttryck. Det är väldigt viktigt för mig att jag representerar Sverige på ett korrekt sätt”, skriver han.

  Redan för ett år sedan kunde ATL avslöja att Sven-Erik Bucht hade köpt språktjänster för en kvarts miljon kronor för att bättra på sina kunskaper i engelska.

  Relaterade artiklar

  Kommentarer

  Genom att kommentera på Atl så godkänner du våra regler.

  Till toppen