Gå till innehåll
 • svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
  Lantbruk 12 december 2017

  Brittisk ledamot i Arla Foods får gå med omedelbar verkan

  Jonathan Ovens, ledamot i Arla Foods UK, har inte längre ledningens förtroende och har därför fått lämna sin plats med omedelbar verkan.

   Jonathan Ovens har inte längre Arla Foods lednings förtroende. Därför har organisationen i dag avslutat hans medlemskap med omedelbar verkan.
  Jonathan Ovens har inte längre Arla Foods lednings förtroende. Därför har organisationen i dag avslutat hans medlemskap med omedelbar verkan.

  ”Som en konsekvens av UKAFs* styrelsebeslut att avsluta medlemskapet för Jonathan Ovens, som Arla Foods ambas styrelse instämmer i, är Jonathan Ovens inte längre berättigad att vara styrelseledamot i Arla Foods amba. Som en konsekvens blir det nu en tom plats för den brittiska representanten i Arla Foods ambas styrelse.

  Det säger Arlas ordförande Åke Hantoft i ett pressmeddelande.

  Jonathan Ovens har enligt pressmeddelandet allvarligt brustit i sin roll som styrelseordförande i Emerald Debtco Limited. Vilket skadar kooperativet och har lett till att förtroendet för Jonathan Ovens från styrelsen i Arla Foods amba är förbrukat. Styrelsen i Arla Foods amba stödjer UKAFs beslut.

  Utdragen process

  Beslut har, enligt pressmeddelandet, tagits som en sista åtgärd i en långdragen process för att lösa frågor om bolagsstyrning inom Emerald Debtco Limited. Det träder i kraft med omedelbar verkan. Jonathan Ovens har erbjudits kontrakt att leverera mjölk till UKAF.

  Jonathan Ovens har suttit i Arla Foods styrelse sedan 2001 i olika positioner.

  Arla Foods ägs av 11 000 bönder i sju länder.

  * UKAF = The UK Arla Farmers Cooperative Ltd.

  LÄS OCKSÅ: Hantofts oväntade avgångLÄS OCKSÅ: Så mycket vill Hantoft ha för gårdenLÄS OCKSÅ: Så slogs jättarna om Gefleortens

  Relaterade artiklar

  Läs mer om

  Till toppen